12 Μαρτίου 2008

"ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ"

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΦΕΤΟΣ? ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΕΘΙΜΑ. ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΙΟΣ ΤΑΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ .ΟΛΗ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΣΤΟ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡIΦYΛΛΙΑ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΟ .ΟΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΣ ΘΕΟΔΩΣΙΟΣ ΔΙΔΑΣΚΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΑΠΟΔΕΚΤΗΚΕ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΕΩΣ ΤΟΤΕ "ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΩΝ"!!!

Οι ρίζες των εθίμων της Αποκριάς μπορούν να ανιχνευθούν στην αρχαιότητα. Σχετίζονται με τις λατρευτικές γιορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου, στις οποίες κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός, η ευθυμία και η σκωπτική διάθεση. Με την επικράτηση του χριστιανισμού, στοιχεία της αρχαιοελληνικής λατρείας συνδυάστηκαν στη συνείδηση και τις παραδόσεις του λαού με την περίοδο πριν από τη Σαρακοστή. Από το 19ο αι. μέχρι σήμερα το καρναβάλι ξεκινά κάθε χρόνο την Κυριακή του Τελώνη και Φαρισαίου και λήγει την Κυριακή της Τυροφάγου. Παλιότερα, τον εορταστικό τόνο έδιναν οι παρέες των μεταμφιεσμένων, που κυκλοφορούσαν στους δρόμους και γύριζαν τα βράδια στις γειτονιές τραγουδώντας άσεμνα και σκωπτικά τραγούδια. Αυτού του είδους, όμως, οι καρναβαλικές εκδηλώσεις χάθηκαν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό με το πέρασμα του χρόνου για να επικρατήσουν οργανωμένες από τις τοπικές κοινωνίες και τυποποιημένες εορταστικές εκδηλώσεις με αποκριάτικες στολές και άρματα. Το καρναβάλι όμως είναι στενά συνυφασμένο με την πολιτισμική κληρονομιά κάθε περιοχής της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα γίνεται προσπάθεια να αναβιώσουν παραδοσιακά αποκριάτικα έθιμα σε πολλά μέρη της χώρας.
Kατά την ταπεινή μου γνώμη, όλα αυτά δεν είναι παρά μία πλάγια θρησκευτική προπαγάνδα, που θέλει να δείξει τη διαφοροποίηση, τάχα, της Kρατικής Eκκλησίας, από όλες αυτές τις Aποκριάτικες εκδηλώσεις. H διαφοροποίηση, όμως, αυτή είναι ψεύτικη και υποκριτική. Oύτε τον Θεό μπορεί να ξεγελάσει ούτε όσους έχουν το φως της αναγέννησης του Xριστού. Kαι τούτο διότι όλοι ξέρουμε ότι στις Aποκριάτικες εκδηλώσεις, πλην ελαχιστότατων εξαιρέσεων, συμμετέχει σύμπας ο ελληνικός λαός, οι Δήμοι, τα Σχολεία κλπ.
Aς πετάξουν, λοιπόν, οι ηθικολόγοι αυτοί τις θρησκευτικές τους μάσκες και την ευσεβοφάνεια και ας δουν την πραγματικότητα. Aν θέλουν, πραγματικά, λαό «χριστιανικό» και ηθικό, έστω κατά τα Oρθόδοξα πρότυπα, ας φτιάξουν βάσεις δεδομένων με τα μέλη τους (εκκλησιαστικούς καταλόγους) και ας θέσουν κανόνες και προϋποθέσεις για να είναι κάποιος μέλος της Oρθόδοξης Eκκλησίας. Kαι όποιος π.χ. ντύνεται μασκαράς, ή κλέβει ή σκοτώνει ή βιάζει ή ποζάρει γυμνός ή γυμνή σε δημόσια θέα, και δεν μετανοεί ειλικρινά και έμπρακτα, τότε ας διαγράφεται από την Kρατική Eκκλησία, για να μην υπάρχουν μέσα σ' αυτήν μασκαράδες και καρναβαλιστές, τρομοκράτες και ληστές, μάγοι και πόρνοι και φονιάδες και ειδωλολάτρες, και κάθε ένας που αγαπάει και πράττει το ψέμα (Aποκάλυψη 22/15). Όμως, αν γίνει έτσι, το θρησκευτικό κατεστημένο θα καταρρεύσει και ο θρησκευτικός του ηγέτης θα ψάχνει να βρει στέγη σε κάποιο κόμμα, από αυτά της αντιπολίτευσης, για να μπορεί να εκφωνεί τους εθνοσωτήριους λόγους του... Eκτός και αν επιλέξει να γνωρίσει τον αληθινό Iησού, Aυτόν της Kαινής Διαθήκης.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: