20 Μαΐου 2009Διεθνές ένταλμα σύλληψης για το Μιχάλη Χριστοφοράκο
20 Μαΐου 2009, 19:10


Στην έκδοση διεθνούς εντάλματος σύλληψης για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο προχώρησε πριν από λίγο ο 4ος ειδικός ανακριτής, κ. Νίκος Ζαγοριανός. Νωρίτερα, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens, είχε ειδοποιήσει το συνήγορό του από το Μόναχο, όπου βρίσκεται, ότι λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Ελλάδα, για να απολογηθεί.

Για το λόγο αυτό, ο συνήγορος του κ. Χριστοφοράκου ζήτησε από τον ανακριτή παράταση της προθεσμίας του, προσκομίζοντας και σχετικές ιατρικές βεβαιώσεις, που να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου.

Στο μεταξύ, ολοκλήρωσαν την απολογία τους ο Πρόδρομος Μαυρίδης και το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Siemens, Αλέξανδρος Αθανασιάδης.

Μήνυση σε βάρος του Σανιδά

Μήνυση σε βάρος του 4ου ειδικού ανακριτή κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργο Σανιδά, ο συνήγορος του πρώην διευθυντικού στελέχους της Siemens, Γιώργου Σκαρπέλη, Γιάννης Μαντζουράνης, για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Ως μάρτυρες προτείνει τον πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Χαράλαμπο Αθανασίου, τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Σωτήρη Μπάγια, τον πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλη Κόκκινο, τον εισαγγελέα, Βασίλη Μαρκή, τον πρόεδρο του Δ.Σ.Α., Δημήτρη Παξινό, και τον δικηγόρο, Δημήτρη Βερβεσό.

Σύμφωνα με ανώτατες εισαγγελικές πηγές, η κίνηση αυτή δεν μπλοκάρει το έργο της ανάκρισης, αλλά αφορά μόνο στο συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Παραιτήσεις συνηγόρων υπεράσπισης

Παραιτήθηκαν από την υπεράσπιση των κατηγορουμένων οι συνήγοροι των πρώην διευθυντικών στελεχών της Siemens, Χρήστου Καραβέλα και Ηλία Γεωργίου, Γιάννης Μαρκουλάκος και Άγγελος Πάρσαλης. Όπως υποστήριξαν, δεν μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους, λόγω των δικονομικών ακυροτήτων που έχουν συμβεί στην ανάκριση.

Αδυναμία παράστασης δήλωσαν, εξάλλου, οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην διευθυντή του ΟΤΕ, Γιώργου Σκαρπέλη, καθ. Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Ματζουράνης.

Όπως ανέφερε ο κ. Ματζουράνης χαρακτηριστικά, «η άσκηση των υπερασπιστικών του καθηκόντων καθίσταται αδύνατη, αφού η παραβίαση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου μετατρέπει την απολογία σε συνέντευξη επιλογής υποψηφίων με 18μηνες συμβάσεις προσωρινής κράτησης στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα Κορυδαλλού».

Σε δήλωσή του τόνισε, επίσης, ότι ο κ. Σκαρπέλης δε φυγομαχεί, αλλά αγωνίζεται για το σεβασμό των δικαιωμάτων του ως κατηγορουμένου και ότι η ανάκριση δεν είναι τυχερό παιχνίδι με στοίχημα την ελευθερία του κατηγορουμένου, για να κρατούνται κρυφοί άσοι στα ανακριτικά γραφεία.

(Πρώτη καταχώρηση: 20 Μαΐου 2009, 15:44)]

 ΑΠΟ ΤΟ ZOUGLA.GR

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: