5 Σεπτεμβρίου 2009

ΣΥΡΙΖΑ: Νέα παράταση στις διαβουλεύσεις για την ηγεσία

Παρατείνονται για ένα ακόμη 24ωρο οι διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της παράταξης στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επετεύχθη και πάλι συμφωνία και παράλληλα συνεχίστηκε η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων σχετικά με πιθανές λύσεις, όπως  το να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο κ. Αλαβάνος, να υπάρξει συλλογική ηγεσία ή ακόμη και κάποιο τρίτο πρόσωπο. Ο ΣΥΝ από την πλευρά του κατέθεσε εκ νέου την πρόταση να ηγηθεί του σχήματος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεν παρέστη στη συνεδρίαση της Γραμματείας, καθώς αναχωρεί για τη Θεσσαλονίκη όπου θα βρεθεί το απόγευμα στο πλευρό των συνδικαλιστικών διαδηλώσεων.

Ο γραμματέας του Συνασπισμού Δημ. Βίτσας δήλωσε μετά τη συνεδρίαση ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένα να δώσει τον εκλογικό αγώνα και αυτό θα γίνει.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς σε δήλωσή του τόνισε ότι κατά τη συζήτηση επαναλήφθηκε ομόφωνα τη θέληση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές, ωστόσο, σημείωσε, ότι τα προβλήματα δεν έχουν ακόμη λυθεί.

Επίσης ο Μανόλης Γλέζος δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από σχήματα που το καθένα διατηρεί την αυτονομία των απόψεών του και δεν είναι εύκολο να υπάρξει συμφωνία και τόνισε την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να μείνει ενωμένος.

Την Κυριακή συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΝ, προκειμένου να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ για αύριο, αργά το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί νέα συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: ΝΕΤ 105.8, AΠΕ

http://news.ert.gr/el/26416-syriza-nea-paratasi-stis-diabouleyseis-gia-tin-igesia.htm

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: