12 Σεπτεμβρίου 2009

Σε μια δόση αρκεί να χορηγούνται τα εμβόλια της νέας γρίπης

Ουάσινγκτον
Καλά νέα για τη μάχη κατά της γρίπης των χοίρων: Μία και μόνο δόση του εμβολίου είναι επαρκής, και μάλιστα προσφέρει ανοσία σε διάστημα 10 ημερών, ανακοίνωσαν την Παρασκευή δύο φαρμακοβιομηχανίες.

Μέχρι σήμερα, πολλοί ειδικοί προέβλεπαν ότι τα εμβόλια θα πρέπει να χορηγούνται σε δύο δόσεις σε διάστημα ενός μήνα.

Η ελβετική Novartis αναφέρει τώρα στο New England Journal of Medicine ότι μία δόση αρκεί για το εμβόλιό της, το οποίο περιέχει 7,5 μικρογραμμάρια αντιγόνου συν μια ενισχυτική ουσία που αυξάνει την αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Εμβόλια κατά της γρίπης που περιέχουν ενισχυτικά χρησιμοποιούνται ευρέως στην Ευρώπη, ουδέποτε όμως έχουν λάβει έγκριση στις ΗΠΑ.

Στο ίδιο τεύχος της επιθεώρησης δημοσιεύονται τα αποτελέσματα για το εμβόλιο της αυστραλιανής φαρμακοβιομηχανίας CSL, το οποίο παρέχει επαρκή προστασία με μία δόση των 15mg.

Μια δόση αρκεί και για δύο κινέζικα εμβόλια κατά της νέας γρίπης, είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από το Πεκίνο.

Το εμβόλιο της CSL δοκιμάστηκε σε 240 ενήλικες, οι μισοί άνω των 50 ετών. Οι παρενέργειες που καταγράφηκαν ήταν οι ίδιες με αυτές που αναφέρονται για τα εμβόλια της εποχικής γρίπης: το 45% των εθελοντών παρουσίασε ήπιες ενοχλήσεις όπως πονοκέφαλο και πόνο ή ερυθρότητα στο σημείο της ένεσης.

Όπως αναφέρει το Reuters, περίπου 20 φαρμακοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσουν εμβόλια κατά της γρίπης 2009 Η1Ν1.

Στις 9 Σεπτεμβρίου τα αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας έδωσαν το πράσινο φως για δοκιμές των εμβολίων σε 120 εγκύους στο δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο της κύησης.

*Έρευνα του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ, η οποία δημοσιεύεται στο Science, εκτιμά ότι ο μέσος Αμερικανός μαθητής που κολλάει τη νέα γρίπη θα τη μεταδώσει σε δύο έως τρεις συμμαθητές του. Η εκτίμηση βασίστηκε σε στοιχεία για την εξάπλωση της γρίπης σε αμερικανικά σχολεία.

Newsroom ΔΟΛ

IN.GR

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: