5 Σεπτεμβρίου 2009

Δευτέρα η έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Από τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου ξεκινά επισήμως η προεκλογική περίοδος ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4η Οκτωβρίου. Από αυτή την ημέρα, ανακαλούνται οι άδειες των υπαλλήλων του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην εκλογική διαδικασία, θα πρέπει να βρίσκονται στη θέση τους, χωρίς περαιτέρω κλήσεις από την υπηρεσία τους. Παράλληλα, "παγώνει" στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κάθε διαδικασία προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ. Σε εφαρμογή τίθεται και ο νόμος που απαγορεύει τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από τις εκλογές.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η σύγκληση της διακομματικής επιτροπής, η οποία αποφασίζει για τη ραδιοτηλεοπτική προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων, καθώς και για άλλες διατάξεις που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

Περιορισμοί και απαγορεύσεις θα ισχύουν στην προβολή των κομμάτων και των υποψηφίων. Μόνο στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των δήμων, θα επιτρέπεται η επικόλληση πανό, αεροπανό και αφισών των κομμάτων.

Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από την ψηφοφορία. Για τους παραβάτες προβλέπεται υψηλό χρηματικό πρόστιμο και 6μηνη φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα αντικατασταθούν ως είθισται οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, καθώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τη θέση του κ. Παυλόπουλου θα αναλάβει κατά πάσα πιθανότητα ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, όπως και στις εκλογές του 2007.

Επίσης, παραιτείται από τη θέση του υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Τύπου, ο Κώστας Γκιουλέκας.

Πηγή: NET - ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://news.ert.gr/el/26362-deytera-i-enarksi-tis-proeklogikis-periodou.htm

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: