10 Νοεμβρίου 2009

Συνέδριο ΝΔ


Εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία δια ανατάσεως των χειρών από το συνέδριο της ΝΔ οι προτάσεις που έκανε η Κεντρική Επιτροπή για αλλαγές στο καταστατικό.
Ανάμεσα στις προτάσεις, ως γνωστόν, περιλαμβάνονταν και η αλλαγή του τρόπου εκλογής προέδρου ώστε να γίνεται από τη βάση του κόμματος.
Η απόφαση του συνεδρίου ήταν σχεδόν ομόφωνη, αν και υπήρξαν κάποιοι λίγοι σύνεδροι που αντιτάχθηκαν και σήκωσαν το καρτελάκι του «όχι».


ΙΔΕΕΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Η μεν Ντόρα Μπακογιάννη ευαγγελίζεται «ανοιχτό κόμμα» με «όργανα που θα λειτουργούν» και προτείνει να έχει θητεία ο αρχηγός και να γίνονται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των υποψηφίων βουλευτών, δημάρχων και νομαρχών. Αυτονόητα πράγματα, δηλαδή, για ευρωπαϊκά κόμματα, είτε συντηρητικά, είτε σοσιαλδημοκρατικά.

Ο δε Αντώνης Σαμαράς μιλά για τη «νέα μεταπολίτευση», θέλει «επιστροφή στις παραδοσιακές αξίες της παράταξης», «επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας» και «μπόλιασμα των παραδοσιακών αξιών με τις νέες ιδέες και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό».

Οι πολιτικές πλατφόρμες των δύο βασικών διεκδικητών της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο έχουν διαφορές, αλλά είναι διαμετρικά αντίθετες. Η πολιτική επιχειρηματολογία της πρώην υπουργού Εξωτερικών είναι πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να ανοιχτεί σε νέα ρεύματα σκέψης και να προσεγγίσει και μη παραδοσιακούς ψηφοφόρους, ενώ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού θέτει ως προϋπόθεση για να γυρίσει σε τροχιά εξουσίας η συντηρητική παράταξη τη συσπείρωση γύρω από αυτήν όλων των παραδοσιακών ψηφοφόρων της, των ψηφισάντων Καρατζαφέρη συμπεριλαμβανομένων.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: