3 Ιανουαρίου 2010

Υποχρεωτική η αναγραφή προέλευσης του γάλακτος.

image

Υποχρεωμένες να αναγράφουν τη χώρα προέλευσης στο γάλα είναι απο σήμερα οι γαλακτοβιομηχανίες . Πληροφορίες αναφέρουν οτι η ΥπPHουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε επίμονα να μην δοθεί νέα...... παράταση προκειμένου να στηριχθεί η ελληνική παραγωγή αγελαδινού γάλακτος αλλά και για να γνωρίζουν οι καταναλωτές από ποια χώρα προέρχεται το γάλα που επιλέγουν να καταναλώσουν.

Η κα Κατσέλη συμμερίστηκε την άποψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και μάλιστα συμφώνησαν ότι αν υπάρξει όχληση από την Ευρωπαϊκή Ένωση να την διαχειριστούν όταν αυτή προκύψει. Άλλωστε, ως τον προσεχή Μάιο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να θεσπίσει ανάλογη διάταξη (αναγραφή χώρας προέλευσης) για όλα τα τρόφιμα.

Υπενθυμίζεται ότι την αναγραφή της χώρας προέλευσης στις συσκευασίες γάλακτος έχουν ζητήσει με κοινή επιστολή τους ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Τζανέτος Καραμίχας και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας κ. Τάκης Πεβερέτος, ενώ ανάλογο αίτημα έχουν διατυπώσει και οι έλληνες αγελαδοτρόφοι.

ΠΗΓΗ:AGROSCHANNEL

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:VOICES.GR

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: