23 Ιανουαρίου 2010

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες
Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατεί, οι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία συνεχίζουν τους αποκλεισμούς μεθοριακών διαβάσεων και οδικών κομβικών σημείων.
Την απόφαση να μην συναντηθούν αύριο με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή πήραν οι αγρότες των Αδέσμευτων Συλλόγων του νομού Σερρών, που βρίσκονται για έκτη μέρα στο μπλόκο του Προμαχώνα. Κατά τη συνάντησή τους με τον αγροτοσυνδικαλιστή, από το μπλόκο στην Νίκαια, Βαγγέλη Μπούτα, οι αγρότες αποφάσισαν πως κύριο, κοινό αίτημά τους είναι το οικονομικό, και η ενίσχυση του εισοδήματος τους. Έτσι, στην αυριανή συνάντηση με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τα δύο μπλόκα καθώς και άλλα οχτώ από την υπόλοιπη Ελλάδα, δεν θα παραβρεθούν.
Αποκλεισμένο το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
Προβλήματα στην είσοδο αλλά και στην έξοδό τους από το λιμάνι της Ηγουμενίτσα αντιμετωπίζουν δεκάδες φορτηγά και νταλίκες, που οι οδηγοί τους θέλουν είτε να επιβιβαστούν σε κάποιο πλοίο για να ταξιδέψουν προς Ιταλία, είτε μετά την αποβίβαση τους από πλοίο να αποχωρήσουν για το εσωτερικό της χώρας. Αιτία των προβλημάτων, σύμφωνα με το αρχηγείο της Αγροφυλακής, είναι ο αποκλεισμός της μοναδικής εισόδου του λιμανιού από δεκάδες τρακτέρ, τα οποία οι αγρότες της Θεσπρωτίας τοποθέτησαν μπροστά από την είσοδο του εθνικού λιμανιού. Αυτή την ώρα αποκλεισμένα μέσα στο λιμάνι παραμένουν φορτηγά και νταλίκες που αποβιβάστηκαν από το πλοίο "ΤΣΑΜΠΙΟΝ" της ΑΝΕΚ, που προερχόταν από την Ιταλία. Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας βρίσκεται ήδη εισαγγελέας ο οποίος συζητά με τους αγρότες, ενώ έξω από το λιμάνι παραμένουν δεκάδες φορτηγά και νταλίκες που επρόκειτο να επιβιβαστούν στο πλοίο "ΣΟΥΠΕΡΦΑΣΤ" για την Ιταλία. Εξάλλου κλειστός θα παραμείνει ο συνοριακός σταθμός από και προς τη Βουλγαρία, παρότι το πρωί άνοιξε για λίγες ώρες ώστε να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία.
Σειρά επισκέψεων, από βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, δέχθηκαν σήμερα στο μπλόκο των Κερδυλλίων. Ανοιχτή θα παραμείνει η παλιά εθνική οδός Σερρών -Καβάλας, ενώ παραμένει κλειστή η Εγνατία Οδός Σερρών -Καβάλας στο κόμβο Κερδυλλίων.
Ανοιχτή θα παραμείνει σήμερα η εθνική οδός Σερρών-Θεσσαλονίκης λόγω της κακοκαιρίας.
Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο μπλόκο Νίκαιας Λάρισας. Τρακτέρ είναι παρατεταγμένα στους κόμβους Πλατυκάμπου και Μελούνας. Ανοιχτή η παλιά εθνική Θεσσαλονίκης-Καβάλας σε Αφμφίπολη και Γαληψό. Ανοικτοί είναι οι μεθοριακοί σταθμοί Ορμενίου, Κήπων, Εξοχής, Δοϊράνης, Ευζώνων, Νίκης και Κρυσταλλοπηγής.
Οι δασεργάτες έχουν κλείσει τη διασταύρωση Βρασνών-Ασπροβάλτας μέχρι τις 2 το μεσημέρι και θα κλείσει και το απόγευμα από τις 5 ως τις 9.30 το βράδυ.
Τα Πράσινα Φανάρια είναι ανοιχτά και θα κλείσουν από τις 7.30 ως τις 8.30 το βράδυ. Ανοιχτά είναι και τα Μάλγαρα και η Χαλκηδόνα. Συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ, χωρίς να διακόπτουν την κυκλοφορία, στα Σέρβια Κοζάνης, στην πόλη των Γρεβενών.
Στον κόμβο της Τρίγλιας αναμένεται αποκλεισμός από τις 3 μέχρι τις 5 το απόγευμα. Ανοιχτή παραμείνει η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Σερρών στο ύψος του Στρυμωνικού.

Πηγή ΑΠΕ

AΠΟ ΤΟ OTENET.GR

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: