24 Ιανουαρίου 2010

Άκαρπη η συνάντηση Κ.Μπατζελή με αγρότες


Σε αδιέξοδο κατέληξε η πρώτη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους εκπροσώπους αγροτών από δεκατέσσερα μπλόκα της Κεντρικής Ελλάδας.
Οι αγρότες θεώρησαν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα αιτήματά τους και παρέπεμψαν στις γενικές συνελεύσεις των διαφόρων "μπλοκ" τις αποφάσεις για συνέχιση των καταλήψεων στους δρόμους. Ανακοίνωσαν δε ότι οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται με κλείσιμο δρόμων.
Από την πλευρά της, η κα Μπατζελή έκανε έκκληση στους αγρότες να επιδείξουν την κοινωνική ευαισθησία τους, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για να δοθούν ενισχύσεις. "Είμαστε κοντά στους αγώνες των αγροτών. Θα ακολουθήσουμε το δρόμο των ρήξεων των θεσμικών αλλαγών στην αγροτική οικονομία, στο αγροτικό κίνημα" ανέφερε, επισημαίνοντας ακόμα πως: "Οι αγρότες γνωρίζουν τα προβλήματα και ελπίζω να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για το καλό της κοινωνίας".
Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Καρχιμάκη, ο οποίος τόνισε: "Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαραταχθούμε με τους πολλούς που είναι οι αγρότες και να στηρίξουμε το εισόδημά τους με κάθε δυνατό, θεσμικό μέτρο. Δεν θα είμαστε με τους λίγους που ασυδοτούν στην αγορά". Κλειστός και πάλι ο Προμαχώνας Την απόφαση να κλείσουν ξανά το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα πήραν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα οι αγρότες των Αδέσμευτων αγροτικών Συλλόγων του νομού. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων Νιγρίτας, Στέργιο Λίτο, οι αγρότες δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις νέες δηλώσεις της υπουργού Αικατερίνης Μπατζελή που έγιναν μετά την πολύωρη συνάντηση της με τους αγρότες του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου, από δεκατέσσερα μπλόκα αγροτών της χώρας. Οι αγρότες στον Προμαχώνα, όπως ανέφεραν, θα εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και δεν θα επιτρέπουν πλέον τη διέλευση ούτε των ΙΧ αυτοκινήτων, ούτε των φορτηγών με ευπαθή προϊόντα, από και προς των Προμαχώνα. Εξάλλου σύμφωνα με τον κ. Λίτο αύριο στις 8.00 το πρωί οι αγρότες πρόκειται να κλείσουν και την σιδηροδρομική γραμμή που ενώνει την Ελλάδα με τη Βουλγαρία.

Πηγή ΑΠΕ

http://www.otenet.gr/portal/portal/info/news/greeknews?media-type=html&user=anon&js_panename=greeknews&action=portlets.PsmlPortletAction&eventsubmit_doview=2496484&category=greeknews

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: