3 Ιανουαρίου 2010

DIGEA

image
Η Digea είναι μια εταιρεία που δημιούργησαν...
...οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ, STAR,) και έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.Το όνομα Digea συμβολίζει την επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα και προέρχεται από τον συγκερασμό των λέξεων Digital (ψηφιακή) και Γαία (Γη).
Η Επίγεια Ψηφιακή Τηλεόραση (DVB-T) αποτελεί τη νέα τεχνολογία μετάδοσης σήματος που πρόκειται να αντικαταστήσει την παραδοσιακή αναλογική που ξέραμε μέχρι σήμερα. Ξεκινώντας από τον Κορινθιακό Κόλπο, η επέκτασή της θα ολοκληρωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τη συμφωνία της Γενεύης (2006), όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουμε διακόψει την αναλογική εκπομπή και να προχωρήσουμε στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση, έως το 2015. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012 όπου απο εκεί και πέρα δεν θα υπάρχει πια αναλογικό σήμα.
Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε για να μπορείτε να βλέπετε τηλεόραση είναι να αγοράσετε τον ψηφιακό αποκωδικοποιητή που κοστίζει γύρω στα 50€ και μπορείτε

να τον βρείτε σε όλα τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών. Η εγκατάσταση του είναι πολύ εύκολη οπότε δεν χρειάζεστε κάποιον τεχνικό να σας βοηθήσει. Tα πλεονεκτήματα της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης είναι κορυφαία ποιότητα εικόνας & ήχου και μάλιστα δωρεάν χωρίς κανένα πρόβλημα.

Με τον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος μπορείτε να προγραμματίσετε την εγγραφή κάποιου προγράμματος, να πληροφορηθείτε για το πρόγραμμα που παίζει εκείνη τη στιγμή, αλλά και για ό,τι ακολουθεί Στο μέλλον θα υπάρξουν περισσότερες επιλογές καναλιών καθώς και επιλογή (HDTV) .

NEWSIT.GR

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: