17 Μαρτίου 2011

ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΣΠΙΤΙΚΟ

Σπιτικό γιαούρτι



1.Βράζετε όλο το γάλα ώσπου να φουσκώσει εκτός από περίπου 1 κ.σ. που το κρατάτε χωριστά
2.Σε ένα μπωλάκι, ανακατεύετε καλά την πυτιά του γιαούρτιού μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη υδαρή μάζα, χωρίς σβωλάκια. Προσθέτετε το κρύο γάλα που κρατήσατε (περίπου μια κ.σ.) και ανακατεύεται μέχρι το μείγμα γίνει ομοιόμορφο.
3.Όταν το γάλα κρυώσει και φτάσει σε θερμοκρασία 38-42 βαθμούς Κελσίου με μια κουτάλα σούπας, ρίχνεται σιγά σιγά γάλα στο μείγμα της πυτιάς, ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να αποκτήσει και η πυτιά σας την ίδια θερμοκρασία με το γάλα.
4.Ρίχνετε την πυτιά στο γάλα και ανακατεύετε καλά.
5.Βάζετε σε σκεύος της αρεσκείας σας το οποίο τυλίγετε με μια κουβέρτα και το αφήνετε μέχρι να πήξει. ΠΡΟΣΟΧΗ: από εδώ και στο εξής το γιαούρτι δεν πρέπει να κουνηθεί ΚΑΘΟΛΟΥ, γιατί δεν πρόκειται να πήξει.
6.Αφού πήξει, βάζετε το γιαούρτι στο ψυγείο και σερβίρετε όταν κρυώσει κάπως.


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: