2 Ιουνίου 2011

Γενική απεργία στις 15 ΙουνίουΣειρά συνδικαλιστικών δράσεων ενάντια στα μέτρα που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ειδικότερα στις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚΟ αποφάσισε η συνδικαλιστική σύσκεψη της ΓΣΕΕ, των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Έτσι, τα συνδικάτα συμφώνησαν στην πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Τετάρτη 15 Ιουνίου, ενώ θα έχει προηγηθεί ένα συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ το ερχόμενο Σάββατο (11:00, Ομόνοια) και η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 9 Ιουνίου (Πέμπτη) στις ΔΕΚΟ και τις υπό ιδιωτικοποίηση δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς.
Επιπλέον, αποφασίστηκε συμμετοχή την Τρίτη 21/6 η συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης των συνδικάτων.
Στη σχετική ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για δυναμική αντιμετώπιση της «νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής θύελλας εκποίησης των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των αντεργατικών μέτρων του Μεσοπρόθεσμου πακέτου», τονίζοντας ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε εφαρμογή «απλά και μόνο για αν διασφαλιστούν τα συμφέροντα των τοκογλύφων δανειστών, των τραπεζιτών και των λεγόμενων “αγορών”».
«To μαρτύριο στο οποίο υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και ιδίως οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι εν όψει του περίφημου δεύτερου μνημονίου ή μεσοπρόθεσμου προγράμματος δεν έχει τέλος. […] Απέναντι σ’ αυτήν την πολιτική τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι διαφωνούν, διαμαρτύρονται και θα αντισταθούν με κάθε τρόπο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: