7 Ιουνίου 2011

Ιδρύθηκε Σύλλογος Κρητικών ΤριφυλίαςΤον δικό τους σύλλογο δημιούργησαν και επίσημα πλέον οι Κρητικοί που μένουν στην περιοχή της Τριφυλίας, πραγματοποιώντας μάλιστα την Κυριακή στα Φιλιατρά, που είναι και η έδρα του συλλόγου την πρώτη τους γενική συνέλευση και την ανάδειξη του πρώτου τους Διοικητικού Συμβουλίου.
Η πλήρης ονομασία του συλλόγου είναι «Σύλλογος για την Διαφύλαξη της Πολιτιστικής - Περιβαλλοντικής Κληρονομιάς των Κρητών Τριφυλίας "Ο Ειρηναίος"».
Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε στις εκλογές οι οποίες έγιναν στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο είναι: πρόεδρος Κωνσταντίνος Γιακουμάκης, αντιπρόεδρος Ρένα Γεωργοπούλου, γραμματέας Μαρία Πρικάκη - Λίτσα, ταμίας Μανώλης Λαδόπουλος, αναπληρωτής γραμματέας Παρασκευή Παντελάκη, αναπληρωτής ταμίας Μάνος Κωνσταντακάκης, μέλος Αριστείδης Μπουτσικάκης.
Η δημιουργία του συλλόγου έγινε -όπως μας επισήμανε ο κ. Γιακουμάκης- από την ανάγκη να εκφραστούν οι Κρήτες της Τριφυλίας μέσα από συλλογικές προσπάθειες. Σκοποί του συλλόγου -όπως περιγράφονται και στο καταστατικό τους- είναι η σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της Τριφυλίας, η ευαισθητοποίηση για θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και η ανάδειξη του εθελοντισμού.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: