2 Ιουνίου 2011

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικαςΣυνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και τρόικας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, παρά το μήνυμα που εξέπεμψαν ότι κλείδωσε η συμφωνία, καθώς, όπως φαίνεται, υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα, όπως οι συγχωνεύσεις των ΔΕΚΟ και οι απολύσεις προσωπικού, το αφορολόγητο και αν θα καταργηθεί για τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξειδίκευση των προϊόντων και υπηρεσιών που θα μεταταγούν στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23% από 13 που είναι σήμερα, ποιοι θα είναι οι όροι για πιθανή μείωση ΦΠΑ από το 2012, αλλά και το πόσο θα αυξηθούν οι ειδικοί φόροι.
Πάντως, έως την Παρασκευή, αναμένεται να έχει καθαρογραφεί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και να έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.
«Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κλείσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι εξετάζονται ακόμη τεχνικά ζητήματα. Ο Γ. Πεταλωτής πρόσθεσε πως αμέσως μετά θα ανακοινωθεί και η διαδικασία έγκρισής του από τα κυβερνητικά όργανα και η ψήφισή του από τη Βουλή. Ο εκπρόσωπος δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία ενημέρωση για τα αναγραφέντα στο γερμανικό Τύπο περί αρνήσεως του ΔΝΤ να καταβάλει τη συμμετοχή του για την 5η δόση.
Στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους δήλωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση αναμένει ότι η καταβολή των επόμενων δόσεων της βοήθειας προς την Ελλάδα θα γίνει από κοινού με το ΔΝΤ. Πρόκειται για ένα κοινό πρόγραμμα του ΔΝΤ, των εταίρων της Ευρωζώνης και της Κομισιόν και «αναμένω ότι μόνο από κοινού μπορεί να συνεχιστεί αναφορικά και με το ζήτημα της καταβολής των επόμενων δόσεων», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: