24 Ιουνίου 2011

Δεν Λύγισε και Δεν θα Λυγίσει... Ο Μπαμπούλας...
Σε ένα όργιο πιέσεων, κατά την διάρκεια της συνόδου του ΕΛΚ, που άγγιζαν την προσβολή, και σε πείσμα όλων των προθύμων ο Αντώνης Σαμαράς άντεξε. Και αντιπρότεινε. Απέναντί του όλοι. Πλην του Πορτογάλου, του Ισπανού, του Ιρλανδού και του Ούγγρου ο οποίος και τον συνεχάρη για την στάση του.
 Μέσω της της ιστοσελίδας του Spiegel έγινε σήμερα μια ακόμη επίθεση, γράφουν ότι «Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς είναι ο μπαμπούλας της Ευρώπης, καθώς με την αντίθεσή του στο ελληνικό πακέτο λιτότητας, θέτει σε κίνδυνο την πορεία του ευρώ».

Μπορεί σήμερα να τους χάλασε τα 35α γενέθλια του ΕΛΚ, αλλά τους υπενθύμισε ότι μοναδικός κριτής είναι μόνο ο λαός। Ο Ελληνικός. Αναλυτικά η δήλωσή του: «Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας. Αλλά διαφωνούμε με το μείγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους. Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα. Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας… Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους.
Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του। Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός».
Ο καθένας μπορεί πλέον να συγκρίνει το πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις, αν πιστεύεις ότι έχεις δίκιο και αν ξέρεις ότι κρίνεσαι, όχι μόνο από τον λαό αλλά και από την Ιστορία
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: