10 Ιουνίου 2011

Ντροπή! Πέταξαν σκύλο σε κάδο σκουπιδιών...


Κανείς δεν έκανε τον κόπο να τον βγάλει!
Δεν πίστευαν στα μάτια τους τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου της Αριδαίας όταν κλήθηκαν από έναν κάτοικο του Λουτρακίου να πάνε στην περιοχή καθώς μέσα σε έναν κάδο βρισκόταν πεταμένο ένα κυνηγόσκυλο. Ο σκύλος έφερε σήμανση στο αυτί του, όπως αυτή που χρησιμοποιείται για τα παραγωγικά ζώα και περίμενε ανήμπορος κάποιον να τον απελευθερώσει.

Το ζώο οδηγήθηκε στον κτηνίατρο και είναι καλά στην υγεία του, ενώ του αφαιρέθηκε και η σήμανση από το αυτί. Κανείς, βέβαια, δεν μπόρεσε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη του αφού από τη σήμανση στο αυτί του έλειπε ένας ενδεικτικός αριθμός. Ο σύλλογος μάλιστα δέχτηκε επίθεση από περίοικους που τον κατηγορούσαν ότι φέρνει ζώα στο Λουτράκι και ότι πρέπει άμεσα να τα μαζέψει όλα.

«Το πρόγραμμα των αδέσποτων ζώων ορίζει την περισυλλογή τους, την στείρωσή τους, και την επαναφορά τους στο σημείο το οποίο περισυλλέγησαν. Ο νόμος είναι σαφής και είναι τουλάχιστον γελοίο να κατηγορείται ένας φιλοζωικός σύλλογος ότι "φέρνει" ζώα σε κάποια περιοχή. Έχει πολλά χρόνια που φωνάζουμε για εγκαταλείψεις αδέσποτων ζώων, είτε μεμονωμένες, είτε οργανωμένες, από άλλες περιοχές και έχουμε καλέσει επανειλημμένως τους αρμόδιους να ερευνήσουν το θέμα και να λάβουν μέτρα» λένε τα μέλη του συλλόγου.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: