15 Οκτωβρίου 2011

Ν.Δ.: Θεωρούν βέβαιη τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών


«Εκλογικός συναγερμός» έχει σημάνει εδώ και μέρες στη Νέα Δημοκρατία βάσει εκτιμήσεων και αναλύσεων.

 Στην αξιωματική αντιπολίτευση διαπιστώνουν ότι για πρώτη φορά απειλείται πραγματικά η συνοχή της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής της ομάδας, με αποτέλεσμα να θεωρείται, ότι οι εκλογές έρχονται ακόμη πιο κοντά.

 Πριν ακόμη ο Θ. Ρομπόπουλος ανακοινώσει την πρόθεση του να παραιτηθεί από την Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην λεωφόρο Συγγρού είχαν φθάσει μηνύματα ότι «η κατάσταση στο εσωκομματικό μέτωπο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι πιο δύσκολη από κάθε άλλη φορά».

 Στα πηγαδάκια της Βουλής, όπου γαλάζιοι και πράσινοι συνομιλούν και ανταλλάσσουν απόψεις, το κλίμα είναι βαρύ και το κοντινό μέλλον δείχνει αδιέξοδο.

 «Εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι οι εκλογές θα επέλθουν ως αποτέλεσμα της αδυναμίας της κυβέρνησης να ασκήσει τα καθήκοντα της» αναφέρει πηγή της Ν.Δ. και επισημαίνει ότι «φαίνεται πως πλησιάζει αυτή η ώρα πιο κοντά από κάθε άλλη φορά». Σ’ αυτό πλαίσιο ο κ. Σαμαράς εντάσσει και την πρωτοβουλία του να ασκήσει κριτική σε όσους προχωρούν σε ακραίες κινητοποιήσεις, καθώς δεν αποκλείεται σε σύντομο χρονικό διάστημα οι διαμαρτυρόμενοι να βρίσκονται απέναντι σε μια δική του κυβέρνηση.
 Ενόψει μιας προεκλογικής προοπτικής το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ν.Δ. στέλνει τα μηνύματα του σε Ευρώπη και Η.Π.Α., δηλαδή σε Βρυξέλλες και Δ.Ν.Τ. δια των αντιπροέδρων του κόμματος του. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στο Δ.Ν.Τ. με την Κριστίν Λαγκάρντ και ο Σταύρος Δήμας στο Ε.Λ.Κ. μεταφέρουν τις θέσεις του κόμματος για την λάθος συνταγή, που εφαρμόζεται στη χώρα, αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνουν δεσμεύσεις για την υιοθέτηση των δημοσιονομικών στόχων από μια κυβέρνηση της Ν.Δ..
 Το βασανιστικό ερώτημα, που προβληματίζει τη Ν.Δ. σχετικά με την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, είναι, το αν αυτές θα πραγματοποιηθούν πριν από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και τις επιπτώσεις του ή μετά. Σε κάθε περίπτωση πάντως αναμένουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας στην πιο δύσκολη και στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: