19 Νοεμβρίου 2011

Εκλογές Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Πιέσεις σε υποψήφιους του συνδυασμού "Δημιουργική Μεσσηνία" που ανήκουν στη ΝΔ, από τη ΝΟΔΕ του κόμματος, καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδυασμού και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Γιώργος Καραμπάτος.

Σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Καραμπάτος αναφέρει τα εξής: «Υποψήφιοι του υπερκομματικού ανεξάρτητου συνδυασμού μας "Δημιουργική Μεσσηνία", που ανήκουν ιδεολογικά στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, μας ενημερώνουν ότι δέχονται πιέσεις από τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για να ψηφίσουν τον συνδυασμό "Νέο Επιμελητήριο" με επικεφαλής τον κ. Γ. Γκούμα αντί του δικού μας τον οποίο έχουν ήδη επιλέξει.
Το γεγονός αυτό προκαλεί εύλογες απορίες δεδομένου ότι, την ίδια ώρα που ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέο Επιμελητήριο" δηλώνει ότι κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, ανάβουν τα τηλέφωνα της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας για να συνετίσουν όσους τόλμησαν να επιλέξουν ελεύθερα έναν διαφορετικό από αυτόν συνδυασμό και για να τους φέρουν στον ίσιο δρόμο του κόμματος!
Πρόκειται για απαράδεκτη τακτική που δεν τιμά όσους την ασκούν και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα στα μάτια των ψηφοφόρων τους αλλά και του συνόλου των πολιτών.
Μάλλον "ξεχνούν" ότι ο καθένας είναι ελεύθερος να σκέπτεται, να κρίνει και να επιλέγει ελεύθερα, όπως ορίζει η δημοκρατία, κυρίως όμως παραβλέπουν το γεγονός ότι κάθε προσπάθεια χειραγώγησης πολιτών είναι νοοτροπία που θυμίζει παρωχημένες σκοτεινές εποχές και απορριπτέες πελατειακές πρακτικές, οι οποίες ευθύνονται -εν πολλοίς- για τη χαώδη κατάσταση την οποία καλείται σήμερα να αντιμετωπίσει η χώρα μας και όλοι εμείς. Η επιχειρηματική κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά ότι μία από τις αιτίες για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας είναι η κομματικοποίηση των θεσμών, γεγονός που θα πρέπει να εκτιμηθεί δεόντως από όλα τα κόμματα και στην προκειμένη περίπτωση από τα στελέχη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ώστε να πάψουν να κάνουν τα ίδια λάθη του παρελθόντος, που σίγουρα δεν ευνοούν ούτε τους ίδιους, αλλά κυρίως υπονομεύουν την καθιέρωση ενός νέου πολιτικού πολιτισμού που χρειάζεται ο τόπος για να μπορέσει να σηκώσει το κεφάλι».

 Κίνηση εντυπωσιασμού χαρακτηρίζει τη βράβευση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων ο υποψήφιος πρόεδρος με το συνδυασμό "Συνεργασία για την Ανάπτυξη στη Μεσσηνία", Δημήτρης Αδαμόπουλος.
Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Αδαμόπουλος αναφέρει: «Με αφορμή την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, η οποία δημοσιεύθηκε στο χθεσινό Τύπο, για την εκδήλωση βράβευσής του από την Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων, οφείλουμε για την πληροφόρηση του αναγνωστικού σας κοινού, να διευκρινίσουμε τα εξής: Κάθε τιμητική διάκριση, ιδιαίτερα προς φορείς της περιοχής μας όπως το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, είναι καλοδεχούμενη. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη ροπή του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου Γ. Καραμπάτου σε κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η διοργάνωση τέτοιων "τιμητικών εκδηλώσεων".
 Και κάνουμε λόγο για εντυπώσεις, αφού η συγκεκριμένη Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι μια ιδιωτική εταιρεία, η οποία είναι απολύτως λογικό να "φροντίζει" και να "προβάλλει" τους πελάτες της και δεν διαφέρει από τις ιδιωτικές σχολές που όλοι γνωρίζουμε. Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συνεργάζεται χρόνια με την εν λόγω εταιρεία, η οποία επί πληρωμή διοργανώνει και υλοποιεί σεμινάρια, και μας προκαλεί μέγιστη εντύπωση ο χρόνος που επελέγη για τη διοργάνωση της "τιμητικής διάκρισης"».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: