4 Απριλίου 2012

Συνεχίζονται οι παρανομίες στις παραλίες του Κυπαρισσιακού καταγγέλλει ο Σύλλογος "Αρχέλων"


Για συνέχιση της καταστροφής στην περιοχή «Natura» του Κυπαρισσιακού Κόλπου κάνει λόγο ο Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων», από τη διάνοιξη κάθετων δρόμων στην περιοχή μεταξύ Αγιαννάκη και Ελαίας. Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Συνεχίζεται η καταστροφή στην περιοχή "Natura" (Θίνες Κυπαρισσίας) του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου που αποτελεί σημαντικό βιότοπο αναπαραγωγής θαλάσσιων χελωνών.

Την Παρασκευή 31 Μαρτίου, συνήθως Σαββατοκύριακο γίνονται οι παρανομίες, ξαναβγήκαν οι μπουλντόζες για να αποτελειώσουν το καταστροφικό έργο που άρχισαν πέρυσι. Πράγματι τον περασμένο Απρίλιο η εταιρεία "Κότινος Ακίνητα Α.Ε." άρχισε την κατασκευή πέντε κάθετων προς τη θάλασσα δρόμων που ισοπέδωσαν μεγάλο μέρος των αμμόλοφων και της αυτοφυούς βλάστησης μέσα στην προστατευόμενη περιοχή "Natura". Επίσης κόπηκαν αρκετά δέντρα από το παράκτιο δάσος της Ελαίας.
 Το περασμένο Σαββατοκύριακο λοιπόν ξαναβγήκαν οι μπουλντόζες και άνοιξαν τον πέμπτο δρόμο, καταστρέφοντας μέρος της παραθαλάσσιας ευάλωτης βλάστησης που είναι σημαντική για τη σταθεροποίηση των αμμόλοφων. Επίσης μπάζωσαν έναν μικρό υγροβιότοπο πίσω από τις πρώτες θίνες. Οι πέντε δρόμοι ανοίγονται στην περιοχή μεταξύ Αγιαννάκη και Ελαίας, μέσα στον πυρήνα του βιότοπου, προκειμένου να χτιστούν, κατά πληροφορίες μας, 50 παραθεριστικές κατοικίες κατά μήκος της παραλίας! Εξυπακούεται ότι τόσο πυκνή δόμηση μπορεί να γίνει αν οι δρόμοι χαρακτηριστούν ως "δημοτικοί". Είναι άραγε ενήμερος ο Δήμος Τριφυλίας για το θέμα αυτό;».

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς ο Δήμος έχει ενημερωθεί αφού πλέον οι αρμοδιότητες των πολεοδομιών έχουν περάσει στους Καλλικρατικόύς Δήμους. Πέντε δημοτικοί δρόμοι δεν είναι δυνατόν να γίνουν σε εκτός σχεδίου περιοχή. Από την άλλη για να είναι κοινόχρηστοι ή θα πρέπει να υπάρχουν πριν από το 1923 ή να έχουν γίνει τεχνικά έργα από τις κοινότητες ή τους Δήμους ή υπό κάποιες άλλες προϋποθέσεις. Πρέπει να αποδειχτεί το κοινόχρηστο του πράγματος.Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να αναλάβει κάποιος μηχανικός το έργο και όχι να ανοίγουν δρόμους οι μπουλντόζες κάθε φορά τις αργίες χωρίς σχεδίαση και φυσικά παράνομα. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσει η αυθαίρετη δόμηση πάνω στο κύμα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βιότοπο...