23 Ιουλίου 2012

Από 2 έως 7 Αυγούστου: Παζάρι αντικών στην Κυπαρισσία


Υπαίθριο παζάρι με παλιά αντικείμενα και αντίκες οργανώνεται για 8η συνεχή χρονιά στο μεγάλο καλντερίμι της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας από το Δήμο Τριφυλίας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας», από τις 2 ως τις 7 Αυγούστου.

 Το παζάρι λειτουργεί από το 2005 και είναι το μοναδικό, περιοδικό υπαίθριο παζάρι αντικών στην Ελλάδα. Διοργανώνεται στα πρότυπα των ανάλογων παζαριών που γίνονται στην Ευρώπη κυρίως στην Γαλλία και στην Ιταλία και ο δήμος παρέχει όλα τα απαραίτητα. Το «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης» παρέχει όλη την οργάνωση και την επικοινωνία και έχει καταστήσει το παζάρι ως το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Κυπαρισσίας αφού η εμβέλειά του είναι πανελλαδική και όχι τοπική.
Ιδιαίτερα τα 2 τελευταία χρόνια το παζάρι έχει καθιερωθεί στο πανελλήνιο και ο αριθμός των επισκεπτών του παζαριού για το 2011 εκτιμάται σε 10.000.
Οι χιλιάδες επισκέπτες που ανεβοκατεβαίνουν όλη μέρα το καλντερίμι, θα δώσουν και φέτος χρώμα μαζί με την αμέτρητη πραμάτεια των παλαιοπωλών που θα απλωθεί πάνω στο υπέροχο καλντερίμι, πραγματικό έργο τέχνης.
 Το μεγάλο καλντερίμι είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά τμήματα του μεγάλου δικτύου λιθόστρωτων καλντεριμιών (3 χιλιόμετρα περίπου συνολικό μήκος) που σώζεται στην καρδιά του παλιού εμπορικού κέντρου, το Σταυροπάζαρο και λόγω της ιστορικότητας του και του μεγέθους του (30 μέτρα πλάτος) αποτελεί ιδανικό χώρο για τη διεξαγωγή το παζαριού.
 Για τους λάτρεις των παλαιών αντικειμένων και όχι μόνο στα 26 περίπτερα του παζαριού υπάρχουν παλιά ελληνικά έπιπλα και είδη σπιτιού, αντίκες από τη Γαλλία, εγγλέζικες πορσελάνες, κεραμικά και πέτρινα δοχεία, πίνακες, όπλα και χιλιάδες πανέμορφα πράγματα.
 Εξι ολόκληρες ημέρες οι επισκέπτες θα θαυμάσουν το περίτεχνο μεγάλο καλντερίμι, τα παλιά αντικείμενα και τις αντίκες και θα απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα που αναδύεται από το καταπληκτικό σκηνικό, τα εμπορεύματα, το ατέλειωτο πήγαινε – έλα του κόσμου και ιδιαίτερα τα βράδια που είναι μαγικά.
 Παράλληλα με το παζάρι, όπως κάθε καλοκαίρι, το πρόγραμμα διοργανώνει 3ήμερη γευσιγνωσία των τριφυλιακών οίνων στο διπλανό καταπράσινο Δημοτικό Κήπο.
 Εκεί οι μύστες του κρασιού δίνουν το καθημερινό τους ραντεβού δοκιμάζοντας τα υπέροχα κρασιά του τριφυλιακού αμπελώνα και συζητώντας με τους επώνυμους ντόπιους οινοπαραγωγούς
. Οι ώρες λειτουργίας του παζαριού είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ.
Χορηγός επικοινωνίας του παζαριού είναι η ΕΡΤ.
 Πληροφορίες Τζίμα Ιμιρζιάδη τηλ. 6936-056130.

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: