5 Μαρτίου 2013

Απόκριες στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας


Αποκριάτικο πάρτι διοργανώνεται στην Παλιά Πόλη της Κυπαρισσίας το Σάββατο 16 Μαρτίου από τις 18:30 μμ. Αποκριάτικοι χοροί, παράσταση Καραγκιόζη, θεματικές μασκαράτες, μουσικά ανθολόγια είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πρόγραμμα για την προστασία και ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και τα καταστήματα που επιχειρούν στην Παλιά Πόλη.
 Το πάρτι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και θα ξεκινήσει με παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς που θα παρουσιάσει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας.
 Φωτιές θα ανάψουν στην πλατεία της Παλιάς Πόλης, ενώ θα ανέβει παράσταση Καραγκιόζη, θεματικές μασκαράτες θα διοργανωθούν σε καταστήματα της Παλιάς Πόλης και θα παρουσιαστούν μουσικά ανθολόγια και χορευτικοί ρυθμοί από τα 50's μέχρι σήμερα.
 Το ακριβές πρόγραμμα του πάρτι θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο τρεις ημέρες πριν το Σάββατο των εκδηλώσεων.
 Οι κάτοικοι της Κυπαρισσίας, αλλά και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ντυθούν ξενοδοχειακοί υπάλληλοι, γκάνγκστερ της δεκαετίας των 50΄s, ποδήλατα και ποδηλάτισσες, τραγουδιστές πίστας, μάγειρες και μαγείρισσες, βαρέλια και μπεκρήδες. 
 Το αποκριάτικο πάρτι του Σαββάτου (16/3) θα είναι η πρώτη από τις τρεις αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Δήμο Τριφυλίας.
 Την Κυριακή διοργανώνεται το καρναβάλι των Φούληδων και οι άλλες εκδηλώσεις στα Φιλιατρά και την Καθαρή Δευτέρα η γιορτή των χαρταετών και το σαρακοστιανό τραπέζι στην παραλία της Κυπαρισσίας -από τον Εμπορικό σύλλογο της πόλης. Στόχος του Προγράμματος για την Προστασία & Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας είναι η προστασία και η σωτηρία της Παλιάς Πόλης, αλλά και η ανάδειξη και η προβολή του διατηρητέου οικισμού.

 «Πιστεύω» αναφέρει η Τζίμα Ιμιρζιάδη «ότι η Παλιά Πόλη αποτελεί τον μοναδικό πυλώνα ανάπτυξης της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιοχής και η Πολιτεία και ο Δήμος πρέπει να αναλάβουν ενεργά πρωτοβουλίες για την ανάπλασή της για να αποκτήσει πάλι τον ιστορική της φυσιογνωμία, έτσι ώστε να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην τοπική οικονομία, ρόλο από τον οποίο παρόμοιοι οικισμοί έχουν ωφεληθεί σε όλον τον κόσμο.
Είναι γνωστό ότι την τελευταία 3ετία η Παλιά Πόλη, μέσα πάντα από την ιδιωτική πρωτοβουλία έχει μπει σε μια τροχιά ανάπτυξης και η κρίση που βιώνουμε όλοι δεν θα πρέπει να φρενάρει αυτή την πορεία».
 Πληροφορίες για το πάρτι Το πάρτι θα γίνει από τη πλατεία της Παλιάς Πόλης μέχρι το κάστρο.
 Το Σάββατο 16 Μαρτίου από τις 6.30 το απόγευμα που θα αρχίσει το πρόγραμμα μέχρι το πρωί αφού η συνέχεια θα δοθεί μέσα στα καταστήματα.
 Η δίοδος των οχημάτων θα απαγορευτεί εκείνη την ημέρα.
 Η πρόσβαση θα γίνεται μόνο με τα πόδια από το Ηρώον ή από το κάστρο και από τα καλντερίμια που κατηφορίζουν προς την πλατεία.
 Κύριες προσβάσεις οι τρεις πέτρινοι σκαλόδρομοι στον δρόμο που οδηγεί στην Άνω Πόλη. Πληροφορίες: Τζίμα Ιμιρζιάδη τηλ. 6936 056130

Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: