3 Αυγούστου 2013

Μυνητήρια αναφορά κατά της ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ για παράνομες περιφράξεις στην παραλία του Καλού Νερού


ΠΡΟΣ ΤΗΝ Kα ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ 

1) Του Δημητρόπουλου Κωνσταντίνου του Χρήστου Επιχειρηματία κατοίκου Καλού Νερού Παραλία 
2) Των κάτωθι υπογεγραμμένων κατοίκων περιοχής Καλού Νερού. 

 Κυρία Εισαγγελεύ Άγνωστης ταυτότητας κυρίως αλλοδαποί, συνοδευόμενοι τις περισσότερες φορές από Έλληνες που δηλώνουν ότι ανήκουν στην ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ, εμφανίζονται σε ομάδες στην ακτή από το Καλό Νερό μέχρι τις εκβολές της Νέδα και τοποθετούν στον χώρο του αιγιαλού πάνω στην άμμο καλάμια, και αιχμηρά σιδεροπλέγματα που χρησιμοποιούνται σε κατασκευές από μπετόν, με τα οποία περιφράσσουν εδαφικά τμήματα διαστάσεων περίπου 1.5 Χ 1,5 μ. και τοποθετούν πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες τα τμήματα αυτά είναι φωλιές θαλάσσιας χελώνας.

Η εικόνα αυτή είναι άκρως αντιαισθητική, απωθητική για τους τουρίστες που μας επισκέπτονται και δημιουργεί συνειρμούς ‘’νεκροταφείου’’ στην παραλία του Καλού Νερού. Εξαιτίας της τοποθέτησης των καλαμιών και των σιδερο-πλεγμάτων προ τετραημέρου συνέβηκε ατύχημα, όταν μικρής ηλικίας παιδιά οικογένειας που παραθέριζε στην περιοχή, παίζοντας στην άμμο έπεσαν πάνω σε αυτά, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ευτυχώς ελαφρά, και μονάχα από τύχη δεν προκλήθηκε κάτι πιο σοβαρό από εκδορές. Αισθανθήκαμε μεγάλη ντροπή και δεν μπορούσαμε να ψελλίσουμε κάποια σοβαρή δικαιολογία στους διαμαρτυρόμενους γονείς.
Ο ίδιες ομάδες με την σύνθεση που ποικίλλει από ημέρα σε ημέρα έχουν παρατηρηθεί να μεταφέρουν αυγά θαλάσσιας χελώνας από τις θέσεις όπου πραγματικά έχει ωοτοκήσει η χελώνα σε σημεία μεγαλύτερης απόστασης από την ακτογραμμή, όπου έχουν κατασκευάσει οι ίδιοι και όχι η χελώνα φωλιές. Από πού απόκτησαν το δικαίωμα παρέμβασης στο οικολογικό οικοσύστημα της περιοχής μας αυτοδιοριζόμενοι ‘’προστάτες’’ και ποιές είναι οι επιπτώσεις των αυθαίρετων ενεργειών τους στην πανίδα της περιοχή μας. Εξάλλου έχει παρατηρηθεί ότι ενώ καμία φωλιά δεν υπήρχε σε συγκεκριμένη περιοχή –έμπροσθεν και πλησίον του κτήματος ‘’Παπαηλιού’’ την επόμενη μέρα το πρωί είχαν ήδη τοποθετηθεί πινακίδες δέκα (10) και πλέον φωλιών σε μικρή απόσταση όχι μεγαλύτερη του 1 μέτρου η μία από την άλλη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές υπόνοιες ότι κατασκευάζονται στην διάρκεια της νύκτας τεχνητά φωλιές, δίχως να υπάρχουν πραγματικά.

Μια αυτοψία με την παρουσία σας στο συγκεκριμένο σημείο, θα μας φανερώσει την αλήθεια εάν υπάρχουν σε κάθε πραγματική φωλιά χελώνας 80- 120 αυγά όπως ισχυρίζονται , η είναι φωλιά κατασκευασμένη μόνο με 10-20 αυγά. Περαιτέρω, είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η ίδια ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ έχει δημοσιεύσει στοιχεία στον ελληνικό τύπο ότι ο πληθυσμός της Caretta- Caretta, στην περιοχή μας αυξάνεται και εν πάσει περιπτώσει ότι δεν μειώνεται, την ίδια στιγμή καταγγέλλει συστηματικώς την χώρα μας στην ΕΕ ότι, παραλείπει τάχα να λάβει μέτρα προστασίας με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται δήθεν το περιβάλλον στην περιοχή μας, επιδιώκοντας να θεσπισθούν μέτρα και απαγορεύσεις που θα μετατρέψουν την περιοχή μας σε νεκρή ζώνη.

Τέλος αν και σύμφωνα με τον Ν. 3937/2011 η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ υποχρεούται να ανακοινώνει δημόσια και κυρίως στην ιστοσελίδα της αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό φωλιών και ωοτοκιών της θαλάσσιας χελώνας τέτοια πληροφόρηση δεν παρέχει. Επειδή, οι παραπάνω ενέργειες πλήττουν το δικαίωμα μας να απολαμβάνουμε ελεύθερα τον κοινόχρηστο χώρο του αιγιαλού και δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για τα μικρά παιδιά, που παραθερίζουν στην περιοχή μας με βέβαιη πιθανότητα πρόκλησης σοβαρώτατου ατυχήματος.

Επειδή δεν γνωρίζουμε αν οι ενέργειες αυτές γίνονται με βάση κάποια νόμιμη άδεια και αν έχουν παραπλανηθεί οι αρμόδιες αρχές σχετικά με τον αριθμό και την θέση των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας, με την χρήση αναληθών στοιχείων. Επειδή, έχουμε καθήκον να προστατεύουμε το δικαίωμα μας να ζούμε ελεύθερα στον τόπο μας, όπως συμβαίνει αιώνες τώρα σε απόλυτη αρμονία με όλα τα στοιχεία της φύσης σεβόμενοι την χλωρίδα και πανίδα αυτής. Επειδή έχουμε παρενοχληθεί επανειλημμένα να κάνουμε συσκότιση στις επιχειρήσεις μας, με παρεμβάσεις στην απρόσκοπτη άσκηση των δικαιωμάτων στις ιδιοκτησίες μας , που το Σύνταγμα προστατεύει. Επιφυλασσόμεθα να σας καταθέσουμε συμπληρωματικά στοιχεία αν απαιτηθεί.

Επειδή, από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε στην ιστοσελίδα του ΔΙΑΥΓΕΙΑ δεν υπάρχει άδεια που να έχει χορηγήσει η μόνη αρμόδια για το σκοπό αυτό Κτηματική Υπηρεσία Ν.Μεσσηνίας που να δίνει στην ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ το δικαίωμα να κατασκευάζει στον αιγιαλό τις ανωτέρω επικίνδυνες σε κάθε περίπτωση περιφράξεις.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ Όπως ελέγξετε

α) τις ευθύνες των αρμοδίων της ΑΡΧΕΛΩΝ που προβαίνουν στην κατασκευή των περιφράξεων αυτών στον αιγιαλό καθώς επίσης τον λόγο της μη απομάκρυνσης τους όπως επιβάλλει η νομοθεσία περί αιγιαλού και να διατάξετε την άμεση αφαίρεση τους για να προλάβουμε μελλοντικά ατυχήματα με παιδιά και ηλικιωμένους 

 β) αν και σε ποια δημόσια αρχή έχει υποβάλει η ΜΚΟ ΑΡΧΕΛΩΝ αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό φωλιών και ωοτοκιών της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή μας και σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων πράξεων παραλείψεων ενεργηθούν τα νόμιμα. 

Κυπαρισσία 16-7-2013 

Οι καταγγέλλοντες
Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo Add To Reddit Fav This With Technorati Add To Del.icio.us Digg This Stumble This

Δεν υπάρχουν σχόλια: